“La lluita contra el canvi climàtic és un imperatiu moral i polític”

Juliol 8, 2009
Ban Ki-Moon

Ban Ki-Moon

Ban Ki-Moon ha declarat que la lluita de tots els països contra el canvi climàtic “és un imperatiu polític i moral i una responsabilitat històrica per al futur de la humanitat”. Amb aquestes paraules, el secretari general de l’ONU ha sortit al pas del to optimista del president nord-americà Barack Obama, que ha qualificat de “progressos sobre el clima” els acords assolits sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle en la reunió del G-8 (8-10 de juliol) a la localitat italiana de L’Aquila.

Aquests “progressos” consisteixen en un compromís sobre la necessitat d’evitar que la temperatura del planeta no augmenti més de 2 graus centígrades respecte a la mitjana de l’era preindustrial. Tanmateix, no hi va haver consens sobre la mesura concreta de retallar el 2050 les quotes d’emissions dels països més industrialitzats (80 %) i de la resta (50 %).
A la seva arribada a L’Aquila, Ban Ki-Moon va deixar ben clar que “les polítiques sobre el medi ambient que han estat anunciades fins ara no són suficients”.