Les agències de l’ONU demanen complir amb la responsabilitat amb Síria


Organismes humanitaris de l’ONU van demanar el 15 d’abril a la comunitat internacional que usi tota la seva influència per aturar la violència a Síria i impulsar un acord polític en aquest país en guerra civil.

En un comunicat conjunt, van apel·lar als “líders polítics” del món perquè compleixen amb la responsabilitat que tenen amb el poble de Síria i amb el futur d’Orient Mitjà.

“Els demanem que utilitzin la seva influència col·lectiva per insistir en una solució política a aquesta crisi horrible abans que centenars de milers de persones perdin les seves llars, les seves vides i el seu futur, en una regió que ja està en un punt d’inflexió”, van advertir .

Van recordar que després de dos anys, el conflicte ha causat la mort de més de 70.000 persones, que cinc milions de sirians hagin hagut de deixar les seves llars per fugir de la violència i que un milió d’individus més hagin emigrat del país a la recerca de protecció.

Van afegir que les necessitats augmenten alhora que minva la seva capacitat per intensificar les activitats que ja desenvolupen a Síria, a causa tant de la violència com als limitats recursos de què disposen.
“Estem perillosament a prop, potser en qüestió de setmanes, de la suspensió d’algun tipus d’ajuda”, van assenyalar les agències de l’ONU.

Malgrat les seves limitacions financeres, els organismes van rebutjar fer una crida per obtenir més recursos, i aconseguir “alguna cosa més important”, que consisteix a “salvar el poble de Síria ia la regió del desastre”.
La petició va ser feta per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Fons de l’ONU per a la Infància (UNICEF), l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), el Programa Mundial d’Aliments (PMA) i la Oficina per a la Coordinació d’Afers Humanitaris (OCHA).

Veure el comunicat complet